BLOGGING MOT MOBBING - UTFORDRING!

Jeg har tenkt litt....
"Skrythals" tenker du sikkert nå. I alle fall du som har et lite rampete glis på lur. Sånn som meg. Og det er bare en spøk, uten brodd, fordi man har lov når det er sagt med godhet. Det merkes nemlig! Jeg er svak for småramping og legger ofte til rette for at andre kan gjøre det "mot" meg. <3

Dessverre er det mange som mangler den godheten når de kommer med litt rappkjefta spøk. Den har en undertone av ondskap. Ment for å ramme. Jeg hadde en kollega som var sånn. Alltid et lite stikk på lur. Hun ødela miljøet på avdelingen fullstendig. Jeg tok det opp med henne og svaret var at det var fleip. Hvordan det ble oppfattet av mottakern, var ikke hennes ansvar. Og sjefen var en konfliktsky fyr som var redd henne. Så han lot det bare skje. Det er helt klart ikke bare barn som mobber. Voksne gjør det også. Med stor oppfinnsomhet og dyktighet.


Her i bloggeland er det mange som skriver om mobbing. Viktige innlegg og viktig fokus. Mobbing skjer i alle miljøer, i alle aldersgrupper og med stor variasjon i måte. Og vi leser stadig de mest hjerteskjærende historier om temaet. Med cyberspace og mobiltelefoner har mobbing fått enda et ansikt. Det feige, anonyme, ekstra grusomme. Noen klarer ikke annet enn å ta imot og lukke det ute så godt de kan. Uten et nettverk som er villig til/ i stand til å stoppe det. Noen er heldige, klarer å si tydelig ifra og får en slutt på mobbingen. Og så har vi dem som ikke KAN uttale seg mere. For de er ikke blant oss lenger. Ondskapen de ble utsatt for knuste dem så de ikke så noen annen utvei.  :'(

I de aller flestes øyne er november en trist og grå måned. I mine også dessverre. Det er årets innemåned. Hyggelig nok det og så kan man kose seg med kreative aktiviteter innendørs. Også har jeg har bursdag. Det er jo noe å glede seg over. Men jeg tenkte det kunne være hyggelig å lyse opp måneden med noe positivt. Og fokus på mobbing og markering mot det, er positivt. Derfor tenkte jeg å utfordre alle i bloggeland til å skrive blogginnlegg mot mobbing så mange ganger som mulig i november. Under overskriften BLOGGING MOT MOBBING (gjerne med undertekst).

Det behøver ikke være mer enn overskriften og kort at du er mot mobbing. Bare du gjør det ofte! Veldig flott om du deler egne erfaringer også. Alt som kan lage et massivt budskap til omverdenen at vi ikke aksepterer mobbing. Og så tenkte jeg at hver gang du skriver et innlegg, så lager jeg en kvitteringsliste (under tittelen BLOGGING MOT MOBBING - KVITTERINGSLISTE) du kan lime inn link innlegget ditt på. Jeg offentligjør kvitteringslisten 1. noveber og avslutter den den 30.
Vi ser hvor mange innlegg vi kan klare i løpet av en måned! Og så trekker jeg en person fra kvitteringslisten som får en liten overraskelse i posten i desember.

OPPSUMMERT:
*Hver enkelt skriver så mange innlegg som mulig om mobbing under tittelen "BLOGGING MOT MOBBING - EVT UNDERTEKST" f.o.m 1.11. t.o.m 30.11.
*Kvitter på egen kvitteringsliste på bloggen min: "BLOGGING MOT MOBBING - KVITTERINGSLISTE". Det vil si at du kopierer en link til ditt eget blogginnlegg mot mobbing og limer inn i kommentarfeltet på kvitteringslisten min. Da kan andre finne innlegget ditt og du blir med i trekningen av en liten premie. Ikke minst: Vi får en samlet oversikt over hvor mange som engasjerer seg!
Trekning av premie i begynnelsen av desember.


KVITTERINGSLISTEN FINNER DU HER.

Ha en fin høstuke, vakringer!

Ta vare på dere selv og hverandre! <3#bloggingmotmobbing  #kvitteringslistemotmobbing  #stoppmobbing

50 kommentarer

marianne kaspersen dignes

13.10.2017 kl.00:05

Oppdrag oppfattet! Så viktig og så riktig! Du er unik <3 og det er ikke ironisk eller rampete ment, det er ærlighet rett fra mitt hjerte <3 Dette skal bli spennende! Gleder meg!

Mange gode natta klemmer til fineste du <3

Ei_heks

13.10.2017 kl.00:08

Tusen takk, marianne kaspersen dignes! <3
Men der er jeg ikke i tvil. Du behøver ikke si det. Jeg kan ikke forestille meg at du ville være ondskapsfull!
Dette blir jeg mer enn gjerne med på :) Tusen takk for at du delte innlegget ditt med oss! Kjempeviktig!

Ønsker deg en kjempefin og god natt <3 :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

Ei_heks

13.10.2017 kl.00:29

Toril sin hverdag med musikken: Tusen takk. Det var pent sagt!
God natt og vakre drømmer til deg! <3

Eva

13.10.2017 kl.01:13

Mobbing er en uting, absolutt. Jeg vokste opp med det som en tyngende belastning.

Og ja, jeg ble mobbet som voksen også. Så jeg er sterkt imot det. Helt klart.

Om jeg tar utfordringen, må jeg nesten se an litt. Helsa vet du, den klarer jeg heller ikke styre ;) Men budskapet er superviktig...så veldig fint tiltak <3

Ei_heks

13.10.2017 kl.14:38

Takk, Eva. Jeg er jo litt spent jeg også. For det er viktig at jeg klarer å følge opp hele måneden og formen min er ofte litt opp og ned ned. Da hender det jeg faller ut noen dager.
Det viktigste er jo overskriften. I innleggene holder det med "nei til mobbing" e.l. Men så er det jo sånn at når man møter den berømmelige veggen, er det noen ganger full stopp og da klarer man ganske enkelt ikke det en gang.
Oppmuntringsklemmmmmmm til deg <3

frodith

13.10.2017 kl.06:26

Kjempefint initiativ, skal så klart prøve å være med på dette. Hvordan "form" bloggingen får vet jeg ikke, om det blir dikt, tegninger, foto eller mer rent "faglig" får jeg se etterhvert :-)

Ei_heks

13.10.2017 kl.14:33

Takk, frodith. Jeg gleder meg til å se hva som kommer ut av ditt kreative hode. :)

Atle Lundhaug

13.10.2017 kl.07:14

På min siste arbeidsplass var det en veldig bevist mobbing fra en av sjefene, menn takk og lov så var jeg det beste offeret og meg biter ikke slik på. Det pågikk de siste par årene jeg jobbet der. Jeg ble veldig skuffet over nærmeste jobbkollega som hang seg på trenden, han hadde selv vært mobboffer på skolen og satt i et utvalg for ung helse. Med når det gjelder å komme seg oppover i hirarkiet så skyr selv ikke mobbofferet noe. Det beit ikke så bra på meg så de ble nok skuffet :-))

Ei_heks

13.10.2017 kl.14:32

Jeg jobbet et sted hvor det var sånn, Atle Lundhaug. Vitnet i arbeidsrettsak og måtte slutte etterpå. Selv om han jeg vitnet for vant saken.
Du er jo supersterk! Det vet vi jo fra bloggen din. Og ja, man blir kanskje ikke så overrasket etterhvert, men SKUFFET blir man jo.

dvergpinschere i mitt hjerte

13.10.2017 kl.08:55

Et flott tiltak..men jeg skriver jo sjeldent om temaer...her er det mest naturbilder...så det vil bli vanskelig for meg..selv om jeg ER veldig i mot mobbing! Men lykke til alle sammen! Et viktig tema!

Ei_heks

13.10.2017 kl.14:29

Takk, dvergpinschere i mitt hjerte!
Jeg vet og bildene dine er vakre. Kanskje du kan finne et bilde du kan bruke som kan illustrere temaet og ikke skrive annet enn overskriften og at du er mot mobbing? Tenker i retning av noe med torner, tistler.... du har så mye flott.

Sarah Nazeem

13.10.2017 kl.12:32

Kjempebra initiativ! :D

(dette med kvitteringslista - mente du at det blir et eget blogginnlegg (fra deg) hvor vi skal liste oss opp?)

Ei_heks

13.10.2017 kl.14:26

Takk, Sarah Nazeem. :)
Håper det virker etter hensikt.
Ja, det er det jeg tenker. Kanskje jeg bør presisere. :)))

Doc og Dask

13.10.2017 kl.15:58

Har skrevet litt om Oss Mot Mobbing tidligere, og faktisk lagt ut et dikt eg laga til dem også. Det er en fin forening som har hjulpet veldig mange ;)

Ei_heks

13.10.2017 kl.16:11

Så bra, Doc og Dask! Er det en gruppe her inne? Og har du en link til innlegget ditt? Veldig glad i dikt!
Men du må gjerne delta på novembermarkeringen også. Mobbing får aldri for mye oppmerksomhet. :)
Ha en flott helg. :)))

due

13.10.2017 kl.17:08

Jeg melder meg på :) Dette var et fint innlegg, og det er et meget viktig og alvorlig tema...

Ei_heks

13.10.2017 kl.17:09

Så bra, due! :)))
... og takk. :)

Sarah Nazeem

13.10.2017 kl.17:58

Du kan f.eks. sende en eller to "påminnelser" til i oktober, hvor du minner om hvordan du vil gjøre det og sånn (jeg var litt usikker først, men det er veldig smart!)

Det hele er jo kjempesmart, egentlig! Blogg.no er jo en egen liten verden... eller, det er mange verdener... slik det er i den virkelige verden også... Men nå kan jo NOVEMBER bli til en anti-mobbing-måned, en slags anti-mobbing-kampanje!

Blir det mange personlige historier kan de jo også redigeres og utgis i en bok! :D

(why not? vet ikke om noen har funnet på akkurat DET konseptet før) ;)

Mange bloggere er jo også veldig gode på å fortelle sin historie, så....

Ei_heks

13.10.2017 kl.18:50

Sarah Nazeem: Det er akkurat det som er tanken, frøken! Great minds think alike, you know ! ;)

Det om bok hadde jo vært moro. Hvor HELE inntekten gikk til et viktig formål!

minkampmotmobbing98

13.10.2017 kl.18:21

Oppdrag fortstått!!! Utrolig bra kampanje ;)

Ei_heks

13.10.2017 kl.18:37

Tusen takk, minkampmotmobbing98! Håper det fungerer etter hensikt!
Du må gjerne dele det videre.
Ha en god kveld! :)

dvergpinschere i mitt hjerte

13.10.2017 kl.20:22

sv: jaaa..det kan jeg! :-)

Ei_heks

13.10.2017 kl.21:47

dvergpinschere i mitt hjerte: Så BRA!!!! :)

sisselgu

15.10.2017 kl.14:36

Denne må jeg prøve meg på og det kverner av innlegg alt. Har opplevd det sterkt på kroppen selv og tar stor avstand fra mobbing og som du nevner her ,voksne benytter andre metoder enn barn og unge.

Ha en flott Søndag

Ei_heks

15.10.2017 kl.15:56

sisselgu: Så bra du deltar. Jo flere jo bedre og det samme gjelder antall innlegg per person!
Ha en flott søndag du også. :)

sisselgu

15.10.2017 kl.23:08

Tusen takk :)
Da har jeg postet to innlegg i utfordringen "Blogging mot mobbing". Jeg har også merket dem :)

Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld :)

Purr, purr, fra Toril og kattene

Ei_heks

18.10.2017 kl.21:55

Toril sin hverdag med musikken: Utfordringen går fra 1.11., så jeg har ikke laget kvitteringsliste ennå. Men jeg er veldig glad du deltar!!!
Du kan jo poste dem på nytt etter månedsskiftet?
Uansett går jeg inn og ser. :)))

Søtmonsen :))

30.10.2017 kl.21:57

Dette må jeg bli med på :) Men skjønte ikke helt det med kvitteringslisten?

Ei_heks

30.10.2017 kl.22:05

Så flott, Søtmonsen og takk for at du spør. :)))
Jeg synes det hadde vært moro å ha en samlet overskikt over hvor mange som deltar. Derfor er det viktig at alle har samme oversikt og kopierer inn linken til innlegget sitt i kommentarfeltet på det jeg kaller BLOGGING MOT MOBBING - KVITTERINGSLISTE hver gang de skriver noe. Jeg vil også gjøre det. Da blir det lett for alle å gå inn å lese andres erfaringer.
Ble det mere forståelig? Hvis ikke, er jeg glad om du sier ifra. Du vet, noen ganger er ting så klare inni vårt eget hode at vi glemmer at folk ikke ser det som er tydelig for oss.

Søtmonsen :))

30.10.2017 kl.22:15

Slik at folk ser i kommentarfeltet? :) Tenkte du kanskje mente at det ble lagd innlegg som alle ble lagt inn i, og oppdatert ettersom det kom flere inn ;P

Men da mener du at alle bare legger inn link til eget innlegg i kommentarfeltet på det innlegget da? :)

Går bra det altså ;P Jeg må bare ha ting inn med t-skje ;P

Ei_heks

30.10.2017 kl.22:20

Søtmonsen ): Helt riktig! Det er fordi jeg tenker at det skal være lett å se hvor "flinke" vi har vært. Telle og si SÅ mange innlegg ble det! Og for at alle skal bli med i trekningen min da. ;)
Sikkert bare meg som ikke er tydelig nok. Tusen takk for hjelpen.

Søtmonsen :))

30.10.2017 kl.22:51

Supert! Da henger jeg med vettu ;D

Allerede skrevet et innlegg som ligger klart til den 1. ;D

Ei_heks

30.10.2017 kl.22:59

Awwwwww Søtmonsen, nå ble jeg glad. Husk riktig overskrift, med evt undertittel.
Ser fram til å lese.
Jeg har to liggende på vent og et halvferdig. For det hender jeg ikke orker, så jeg må ha litt å gå på.

Søtmonsen :))

31.10.2017 kl.13:43

Ja, slik er det her også :) Greit å ha litt som går av seg selv ;)

Ei_heks

31.10.2017 kl.13:44

Ja, jeg trenger det i blant, Søtmonsen ):

due

31.10.2017 kl.19:32

Da forstår jeg. Jeg er med :) Dette er kjempeflott :)

Ei_heks

31.10.2017 kl.19:41

Supert, due! :)))

Elevele

01.11.2017 kl.13:45

Fot et flott innlegg og oppfordring <3 Jeg skal helt klart få til å skrive i alle fall et innlegg! :)

Ei_heks

01.11.2017 kl.13:53

Tusen takk, Elevele. Veldig glad for at du deltar. Husk å legge link i kvitteringsbloggen min. Så andre kan finne det og du blir med i trekningen.

Elevele

01.11.2017 kl.14:32

Det skal jeg huske på :D Er ikke sikkert jeg får til et innlegg i dag, men jeg koser meg i alle fall med innlegg fra de andre jeg ser som er med <3

Ei_heks

01.11.2017 kl.15:01

Elevele: Du har hele november på deg! Så da rekker du kanskje MANGE? ;)))

Elevele

01.11.2017 kl.16:05

Ja, kan hende jeg er så kreativ at jeg rekker mer enn et ;)

Ingrid Kristine

01.11.2017 kl.21:34

Wow! Utrolig bra ide å starte en slik tråd!

Ei_heks

01.11.2017 kl.21:40

Tusen takk, Ingrid Kristine. Håper du blir med og legger ut link på kvitteringslisten min.

Baresteinar

02.11.2017 kl.07:57

Flott initiativ, håper mange får til noen innlegg om mobbing. Jeg vil prøve å få til noen, det er så utrolig viktig å synliggjøre variasjonen og hvordan det skjer. :)

Ei_heks

02.11.2017 kl.12:12

Baresteinar: Så bra!!!! Kjempeglad for alle som engasjerer seg! :)))

Minrefleksjon

03.11.2017 kl.08:00

Jeg skrev et innlegg om dette i går. Jeg skjønte dessverre ikke helt hvor jeg skulle linke til mitt innlegg? Ha en riktig fin dag!! :)

Ei_heks

03.11.2017 kl.12:34

Minrefleksjon: Du kopierer linken til eget innlegg fra adresselinjen, går inn på BLOGGING MOT MOBBING - KVITTERINGSLISTE og limer linken inn i kommentarfeltet der. Kvitteringslisten finner du når du klikker "her" i dette innlegget om et øyeblikk. Ser at jeg har glemt å legge inn linken. Det å få en sånn utfordring tilå gå på skinner er nytt for meg og jeg lærer underveis. Takk for tilbakemelding! Om du prøver igjen om litt ligger linken til kvitteringslisten her. Du kan også prøve #kvitteringslistemotblogging
Tusen takk og ha en flott dag! :))

Skriv en ny kommentar

Ei_heks

Ei_heks

59, Oslo

EI... kan bety både en og ikke. HEKS... kjælenavn tildelt under lek i barnehagen hvor ungene mine gikk. Unger er herlige <3 ... Bloggen utvikler seg vel mot å bli er sær blanding av ting som engasjerer meg, litt fra min kreative side og litt fra livet mitt. ... Ei_heks fra A - Å .............. A- alvor, B- blid, C- contrast (k'en er opptatt, så da får denne bli på engelsk), D- dum, E- elske, F- fantasifull, G- glad, H- humor, I- intelligent, J- ja, K- kjærlighet, L- lat, M- mor(-mor), N- natur, O- omsorg, P- perfekt (LOL....langt ifra), Q- quinde (ingen ku), R- rolig, S- sterk, T- tolerant, U- urolig, V- venn, W- wienervals, X- ukjent element, Y- you, Z- Zorba (han likte også å danse), Æ- ærlig, Ø- ømhet, Å- åpen Ønsker du å kopiere bilder eller tekst, ta kontakt på melding på bloggen. Ikke noe skal brukes uten tillatelse og uten å referere til mitt fulle navn.

Kategorier

Arkiv

hits