hits

BMM - HVOR ER FORELDRE OG SKOLE? (R)

Når mindreårige barn mobber, tenker jeg at det ofte er noe de har med fra foreldrene. De hører foreldrene omtale menneskene rundt seg og følger deres eksempel i sin relasjon til andre. Og om noen sier fra til foreldrene om at barna deres mobber andre, blir de blankt avvist. Det forsterker barnets følelse av at mobbing er greit. For denne type foreldre svarer bestemt at deres barn gjør ikke noe galt. Det må være de andre.
Ikke det at vi vanlige foreldre får perfekte barn som aldri gjør noe galt. Og vi er heller ikke frie for å ta feil i vår vurdering noen ganger. Unger prøver og feiler. De glipper og reiser seg igjen. Og noen ganger er de slemme mot andre. Men våre barn er heldige nok til å ha foreldre som tar ansvar og lærer dem at det ikke er greit å plage hverandre. De lærer verdier og hensyn. Og når de feiler, vet de innerst inne at det er galt.

Etterhvert som de blir større og begynner på skolen er skolens holdning avgjørende. Men noen skoler ignorerer situasjonen  de også og nekter å vedkjenne seg at mobbing er et problem på deres skole. Som noen av foreldre lukker de ganske enkelt øynene for alt som smaker av ubehag. Og på skolen er det alt for ofte offrene som blir straffet. De må gå tidlig, holdes igjen på skolen eller bytte klasse, evt skole. Mens mobberene unngår å måtte ta ansvar for det de gjør. I hvilken verden er det greit??? Det man oppnår er jo bare at mobbere får signaler om at mobbing er greit og kan gjøres uten konsekvenser.

Det er på tide at både foreldre og skole erkjenner at det gjelder DERES barn og at holdningsendringer starter med selvinnsikt. Hvor gode er de egentlig som rollemodeller? Hvor tydelig formidler de gode verdier til ungene i forbindelse med mobbing? Og ikke minst... la de som mobber bære konsekvensene, ikke ofrene!

Jeg skrev mer om dette temaet i BLOGGING MOT MOBBING - HJERTESKJÆRENDE. Du finner link her.

Ha en fin dag vakringer, nå er det snart helg! Rom for pustepauser og kos!
Klemmmmm <3

 

P.S.: Innlegget med selve utfordringen finner du her.
Og HUSK kvitteringslisten for å legge ut link her. Både for å få en oversikt over alle de engasjerte deltakerene, finne andres innlegg og for å delta i konkuransen om en liten premie.

 

 

#bloggingmotmobbing   #kvitteringslistemotmobbing    #stoppmobbing

8 kommentarer

frodith

09.11.2018 kl.05:26

Så sant!! Det er alltid foreldrene det starter med. Man kan ha all verdens anti-mobbe-kampanjer på skolene, men det hjelper ikke det spøtt om ikke foreldrene er med også.

Ei_heks

09.11.2018 kl.15:21

Helt klart, frodith: Men det samme gjelder motsatt. Nyt dagen din! Klemmmmmm <3

hobbyfotograf

09.11.2018 kl.11:23

Veldig sant og utrolig bra skrevet.

Ei_heks

09.11.2018 kl.15:20

Tusen takk, hobbyfotograf: Hyggelig å høre! Blir glad om du bidrar i utfordringen også! Nyt dagen din! :)))

Toini

09.11.2018 kl.20:50

Ja det er så sant...Bra skrevet! ha en god kveld! Har ikke fått laget noe som passer til dette...men skal prøve...

Ei_heks

09.11.2018 kl.21:07

Toini: Tusen takk og jeg gleder meg til å se hva du kommer opp med.
God kveld, smil og klemmmmer kommer på løpende bånd ;)

Minrefleksjon

11.11.2018 kl.09:33

Målet må være å velge ord med omhu, velge hvordan vi beskriver andre spesielt overfor våre barn.

Det handler om å ha større takhøyde og utvidet toleranse for hverandre. Foreldre, lærere, og andre autoriteter må ha dette i bakhodet. Ikke bare når de snakker om mennesker barnet kjenner til, men også om flyktninger, eller de med en annen kulturbakgrunn.

Ei_heks

12.11.2018 kl.23:48

Minrefleksjon: Helt enig med deg! Håper uka er grei med deg! :)))

Skriv en ny kommentar

Ei_heks

Ei_heks

60, Oslo

EI... kan bety både en og ikke. HEKS... kjælenavn tildelt under lek i barnehagen hvor ungene mine gikk. Unger er herlige <3 ... Bloggen utvikler seg vel mot å bli er sær blanding av ting som engasjerer meg, litt fra min kreative side og litt fra livet mitt. ... Ei_heks fra A - Å .............. A- alvor, B- blid, C- contrast (k'en er opptatt, så da får denne bli på engelsk), D- dum, E- elske, F- fantasifull, G- glad, H- humor, I- intelligent, J- ja, K- kjærlighet, L- lat, M- mor(-mor), N- natur, O- omsorg, P- perfekt (LOL....langt ifra), Q- quinde (ingen ku), R- rolig, S- sterk, T- tolerant, U- urolig, V- venn, W- wienervals, X- ukjent element, Y- you, Z- Zorba (han likte også å danse), Æ- ærlig, Ø- ømhet, Å- åpen Ønsker du å kopiere bilder eller tekst, ta kontakt på melding på bloggen. Ikke noe skal brukes uten tillatelse og uten å referere til mitt fulle navn.

Kategorier

Arkiv